Als je Eutaptics- tapping gebruikt, zitten de effecten niet enkel “tussen je twee oren”. Er gebeuren fysieke veranderingen in je hersenen wanneer je de techniek gebruikt. Ze verandert letterlijk de structuur van de neocortex van je hersenen door oude verbindingen te vervangen door nieuwe verbindingen.

Wanneer je de Eutaptics-techniek regelmatig gebruikt, verander je de neurale verbindingen in je hersenen – wat zal leiden tot een automatische verandering in de manier waarop je denkt.

En wanneer je anders denkt, zal van nature het resultaat dat je in je leven ervaart ook ten positieve veranderen.

Hoe Werkt Het?

Denken

De neocortex is het buitenste deel van de hersenen – het walnootvormige gedeelte dat we allen herkennen als de hersenen. Wanneer je een gedachte hebt, wordt een verbinding gemaakt in dit deel van de hersenen tussen zenuwcellen of neuronen. Elke gedachte is een verbinding. Wanneer je telkens opnieuw dezelfde gedachte denkt, wordt er een meer permanente verbinding gecreëerd tussen die bepaalde neuronen. Dit is hoe we op intellectuele wijze leren. Wanneer een bepaald neuraal pad niet langer wordt gebruikt, begint de verbinding weg te kwijnen en lichten die neuronen niet langer samen op. Dit is hoe we informatie vergeten.

Voelen

De verbinding in de neocortex zorgt ervoor dat de limbische hersenen (chemische hersenen) – die zich onderaan de neocortex bevinden – chemicaliën produceren die een sensatie, een gevoel, veroorzaken dat bij de gedachte past. Bij herhaling is het de combinatie van het neuraal pad dat permanenter wordt en de limbische hersenen die bijpassende chemicaliën produceert, die ervoor zorgt dat het cerebellum (de kleine hersenen) – waar het onderbewuste woont – de reactie opslaat. Dit is de reden waarom je in staat bent 30 minuten naar huis te rijden zonder je de reis te herinneren. Je cerebellum zit namelijk achter het stuur. Het is ook de reden waarom je automatisch reageert, zonder een bewuste beslissing te maken, wanneer iemand “op je zenuwen werkt”.

Eutaptics 

Wanneer je Eutaptics gebruikt, spreek je de originele opnames in het onderbewuste aan, en verander je ze. Voor meer detail hierover, lees: De Echte Oorzaak van onze Problemen. Door dit te doen leg je de verbindingen in het circuit in je neocortex letterlijk opnieuw. Die permanente verbindingen die de structuur voorzien door de oude manier van denken worden opnieuw geordend en er worden nieuwe verbindingen gemaakt.

  • De opnames waarnaar je onderbewuste nu verwijst bieden ander “bewijs” van jouw waarheid en realiteit.
  • Dit betekent dat het onderbewuste je hersenen aanmoedigt om andere reacties in je lichaam te veroorzaken – andere neuropeptiden, andere chemicaliën produceert die andere reacties teweegbrengen. Deze reacties zijn nu gebaseerd op de nieuwe realiteit die je hebt geïnstalleerd door Eutaptics te gebruiken.
  • De sensaties die worden veroorzaakt door deze chemicaliën zorgen ervoor dat het bewuste verstand gedachten denkt die bij deze gevoelens passen, hen verklaren en hen ondersteunen.
  • De nieuwe gevoelens die worden veroorzaakt door de nieuwe gedachtens (of visa versa) vormen nieuwe verbindingen in de neocortex van je hersenen. De oude verbindingen zijn nu ontmanteld omdat ze niet langer gebruikt worden; en de nieuwe verbindingen zijn permanenter “bekabeld” omdat je deze regelmatig gebruikt met de nieuwe reacties. Deze nieuwe reacties zijn het resultaat van het feit dat je onderbewuste je hersenen aanzet om je lichaam te triggeren – gebaseerd op nieuwe opnames.
  • Je hebt letterlijk je hersenen opnieuw bedraad; en het resultaat is dat je nieuwe denken nu automatisch gebeurt. Je zal merken dat je beslissingen neemt die je in het verleden nooit zou hebben genomen. Je zal merken dat je problemen op een andere manier oplost; dat je andere mogelijkheden ziet; dat je zaken vanuit een ander perspectief bekijkt; dat je in staat bent dingen op te merken die je nooit eerder hebt opgemerkt – allemaal omdat je hersenen nu op een andere manier gestructureerd zijn.

Het gebruik van Eutaptics veroorzaakt een biologische, neurologische herstructurering van het systeem dat instaat voor je instinctieve, natuurlijke, automatische gedrag, keuzes en perspectieven. En dit betekent natuurlijk dat je andere resultaten beleeft.

Om te ontdekken hoe je Eutaptics kunt gebruiken, lees: De Eutaptics-techniek stap voor stap.

Klik hier voor het originele artikel in het Engels

Eutaptics officiële website