Een van de grootste uitdagingen voor degenen die proberen om hun leven te verbeteren is de dagelijkse stress. Lezen, luisteren naar, of het bijwonen van een live-evenement voor zelfontplooiing kan op de korte termijn effectief zijn; maar die effecten slijten voor de meeste mensen weer wanneer ze weer terug keren naar hun dagelijkse leven.

Meditatie is een van de krachtigste manieren om stress te verminderen. Alhoewel meditatie na verloop van tijd, algemene stress verminderen kan, worstelen de meeste mensen nog steeds met bepaalde patronen en problemen in het leven die stress veroorzaken.

Omgaan met dagelijkse stress

Heb je zelf ooit eens geprobeerd iets bewust te veranderd vanbinnen – misschien door het beoefenen van meditatie of visualisatie, het lezen van een zelfhulp boek, het kijken naar motiverende sprekers of door het nemen van een beslissing om een gewoonte te veranderen na bv. het bijwonen van een live evenement voor zelfontplooiing?

Wat gebeurde er toen je terug ging naar het dagelijkse leven? Je bent misschien in staat geweest om een tijd vast te houden aan het nieuwe gedrag of nieuwe gewoonte. Maar de kans is groter, dat je op een gegeven moment door de alledaagse stress en het leven weer terug viel in je oude patronen.

Waarom is dat? Je was zo vastbesloten; je had een serieuze bewuste beslissing genomen; en je had serieuze stappen ondernomen. Hoe komt dit nu?

Zelfhypnose

We zijn voortdurend in en uit (hypnotische) trance. Je zult merken dat wanneer je bezig bent met het huishouden, je in een bepaalde staat verkeerd – het is nu niet langer nodig om elke beslissing voor elke beweging bewust te maken. Je bent in staat om je huis op de automatische piloot schoon te maken. Je zult ook gemerkt hebben dat wanneer je rijdt, je ook niet denkt aan elke actie die je moet nemen – je bent in staat om te rijden zonder hier bewust over na te denken.

Nogmaals, je handelt op de automatische piloot. Dit is hoe we in staat zijn om te overleven en te gedijen in onze omgeving. Wanneer we leren, door bepaalde acties te herhalen, dan worden deze specifieke acties opgeslagen in een deel van onze hersenen, het cerebellum (de kleine hersenen), ons onbewuste.

Daarnaast wordt de chemische toestand van het lichaam daar ook geregistreerd en, zodat het kan worden gereproduceerd voor die specifieke ervaring in de toekomst.

Meer dan 90% van je dagelijkse leven wordt uitgevoerd in trance. Je bent in een trance tijdens je ochtendroutine; in een andere trance onderweg naar het werk, of naar de sportschool. Je bent weer in een andere trance in je interactie met je dierbaren; en je bent in een andere trance terwijl je omgaat met je collega’s of tijdens het uitvoeren van routinetaken op het werk.

Wat is het probleem?

Terwijl je aan het lezen was in dat boek, aan het luisteren naar motiverende sprekers of tijdens het bijwonen van dat live-evenement, was je niet in een van je dagelijkse trances. Je was in het hier en nu, op dat moment kon je alles gemakkelijk absorberen en in je opnemen.

Wanneer je in staat zou zijn om in het hier en nu te blijven – met andere woorden, jezelf uit alle trances te houden – zou je een grotere kans hebben op het behouden van wat het ook is dat je geleerd hebt. Echter, omdat dezes trances automatisch getriggerd worden, en we hier grotendeels onbewust van zijn, weten we niet wanneer we in trance verkeren.

Je keert dan weer terug naar je dagelijkse leven, met veel enthousiasme en vastberadenheid. Je kunt je dag zelfs beginnen met je nieuwe houding, voornemen of gedrag.

Maar dan merk je opeens dat je je gestrest, boos, gefrustreerd, of een andere negatieve emotie voelt; en je kunt jezelf niet terugtrekken uit het oude patroon of gedrag. Je kan je dan gefrustreerd over jezelf gaan voelen of denken dat het boek, die nieuwe methode of dat live event niet “werkt”.

De oplossing

Deze dagelijkse trances worden veroorzaakt door de opgeslagen gegevens in je onbewuste. Het is de programmering in ons onbewuste die deze trance aanstuurt en alles wat je doet. De reden dat je in staat bent om naar huis te rijden gedurende 30 minuten en niet denkt aan de reis is omdat je onbewust aan het rijden was terwijl je met je bewuste gericht op iets anders.

Op dezelfde manier, zijn je reacties op de wereld om je heen en de uitdagingen die je ervaart in je leven, niet bewust; het zijn automatische reacties op basis van de gegevens die in je onbewuste liggen opgeslagen, net als bij het autorijden.

Dit betekent dat als je deze automatische reacties wilt veranderen, je de opgeslagen gegevens in je onbewuste moet veranderen.

Het veranderen van de originele data wat in je onbewuste ligt opgeslagen zal er voor zorgen dat je trance verandert. Je zult nog steeds in staat zijn om auto te rijden zonder hier bewust over te hoeven na te denken. Maar je zult ook in staat zijn om kalm en rationeel te reageren op die bestuurder die je afsnijdt of bumper kleeft. Dat zal dan ook automatisch gaan. Met andere woorden, je hoeft niet bewust de beslissing te nemen om kalm te blijven; net zo automatisch als de boosheid daarvoor.

Hoe om te gaan met alledaagse stress

Door gebruik te maken van de Eutaptics methode om de uitdagingen in je leven aan te pakken is een heel goed begin. Voor de basis lees: The Eutaptics methode – Stap-voor-stap.

Maar om verbeteringen te blijven zien in je dagelijks leven, en om dagelijkse stress te verminderen, is het essentieel om de techniek te gebruiken op het moment dat je je gestrest voelt. Met andere woorden, zodra je merkt dat er iets dwars zit – het maakt niet uit wat het is – gebruik je Eutaptics, daar, op dat moment.

Voorbeelden:

  1. Je voelt je goed; je hebt een Eutaptics sessie gedaan, of je bent naar een seminar geweest, je voelt je relaxed en gelukkig. Dan kom je op je werk en je baas confronteert je met iets dat niet jouw schuld was. Op dat moment, kan je de Techniek “Mental Tapping” gebruiken om de emoties die dan opkomen te elimineren.
  1. Je voelt je relaxed en in controle, vervolgens ontvang je een onverwachte factuur in de brievenbus. Meteen op dat moment, gebruik je Eutaptics Tapping om de frustraties te laten gaan en je weer goed te voelen.
  1. Je bent enthousiast over de nieuwe trainingen die je zullen gaan helpen terug in vorm te geraken en wordt je net ziek waardoor je niet kan gaan. Op het moment dat je de frustratie, de teleurstelling, gevoelens van falen of wat dan ook voelt opkomen gebruikt je meteen Eutaptics, zodat de negatieve gevoelens meteen opgeruimd worden.

Je zult zien dat als je ervoor kiest om Eutaptics te gebruiken bij het aanpakken van stress op het moment dat het zich voor doet, je veranderingen in je leven zal gaan ervaren waarvan je nooit gedacht zou hebben dat het mogelijk zou zijn.

Voor meer informatie over hoe onbewuste programma’s opgeslagen worden, lees: de werkelijke oorzaak van al uw problemen.

Officiële website: www.eutaptics.com