Stress is de reactie van het lichaam op perceptie. Wat is perceptie dan? Perceptie is de manier waarop je iets ziet, wat wordt bepaald door de betekenis die je onderbewuste eraan toekent.

Bijvoorbeeld, drie mensen zien dat een kind huilt en probeert de aandacht te trekken van zijn moeder, die met een vriendin staat te praten. De ene persoon beschouwt het gedrag van het kind als verwend en op zoek naar aandacht. Een andere ziet dat het kind aan het lijden is en genegeerd wordt door zijn moeder. De derde persoon ziet dat het kind op dat moment aandacht nodig heeft en dat de moeder het eenvoudigweg nog niet heeft opgemerkt.

Elk van die drie waarnemingen zal het resultaat zijn van de “opnames” in het onderbewuste van de waarnemer, gebaseerd op hun levenservaringen; het heeft absoluut niets te maken met realiteit. De realiteit kan zijn dat de vrouw die met haar vriendin praat in feite niet de moeder van het kind is, maar iemand die erop lijkt, en het kind is zo overstuur dat het nog niet beseft heeft dat zijn moeder aan de andere kant van de speeltuin staat met zijn broer. Onze perceptie bepaalt de manier waarop we de wereld rondom ons zien, ongeacht de realiteit.

Voor sommige mensen is het vies om een hond na de maaltijd een bord te laten aflikken; anderen zien het probleem niet omdat het bord toch de vaatwasser ingaat; en weer anderen zouden zeggen dat het bord niet in de vaatwasser hoeft omdat het speeksel van de hond schoon is.

Drie verschillende perspectieven, gebaseerd op onbewuste associaties door een vroegere ervaring. Voor sommige mensen is een koude wind onaangenaam; voor anderen is het verfrissend en versterkend. Door je perceptie te veranderen, verander je je ervaring.

Waarom zou je je perceptie veranderen?

“Waarom zou ik mijn perceptie veranderen als zij degenen zijn die verkeerd zijn?” Dit is een richtlijn: Als je iets niet leuk vindt en je het kan veranderen, is dat natuurlijk geweldig. Maar als je iets niet leuk vindt en je kan het niet veranderen, dan heb je twee opties:

1. Je slecht blijven voelen

2. Je perceptie veranderen zodat je je beter voelt

Het is jouw keuze. Je hebt de kracht om je ervaring te veranderen door te veranderen wat je kan veranderen – en soms zal dat je perceptie zijn. Als je het eigenlijke ding niet kunt veranderen, verander dan hoe je het waarneemt, en de manier waarop je je voelt zal dan automatisch veranderen. Op die manier blijf je in controle en hebben andere “geen” effect op je.

Wil je leren hoe jij kan veranderen wat je kan veranderen en wat je niet kan veranderen? Lees: Hoe gebruik ik Eutaptics stap voor stap.

Officiële website: www.Eutaptics.com